Bijeenkomst Gaia zoo Onderzoeksjournalistiek

Terugblik op 20 februari 2024

Klik om de foto’s om het album te bekijken

Onderzoeksjournalistiek

Vandaag mochten we als leden van een boeiende presentatie genieten over het onderwerp onderzoeksjournalistiek in de kleine zaal van de Gaia Zoo .

Sjors van Beek, werkzaam bij De Limburger nam ons mee in zijn wereld van

Onderzoeksjournalistiek: De vorm van journalistiek waarbij dieper op zaken wordt in gegaan , Geen snelle verslaggeving maar kijken naar structuren, patronen en onderliggende oorzaken. En vooral boven water halen wat betrokkenen liever niet gepubliceerd zien. Vaak taai en tijdrovend werk waarbij vooral de feiten moeten kloppen alvorens publicatie plaatsvindt.

Hij heeft ons door zijn jarenlange ervaring laten meeproeven over zijn werk en het tijdrovende aspect dat het werk van onderoeksjournalistiek met zich mee brengt . Binnen het team van De Limburger houdt hij zich onder meer bezig met de WOO ( wet openbare overheid ) waar dankzij deze wet niet openbare stukken kunnen worden opgevraagd.

Dit zorgt ervoor dat er na vaak lange tijd, onthullende stukken gepubliceerd kunnen worden. 

Na de presentatie werd Sjors door zijn collega en KIDK bestuurslid Marcel bedankt voor zijn presentatie en genoten we van een door Gaia Zoo goed verzorgde lunch .

Ten slotte ontvingen alle aanwezigen een traktatie van De Limburger in de vorm van een gratis digitaal maandabonnement .

Waarom Kidk?

Samen communiceren

Levert vaak waardevolle info op waar je verder mee komt.

Samenwerken met collega's

Samenwerken met elkaar in de eigen regio en elkaar ontmoeten.

Breder netwerk

Kidk werkt met meerdere netwerkclubs samen voor een groter bereik dan alleen Kerkrade.

Doe jij ook mee?

Meld je dan aan!

Heb je interesse in een lidmaatschap en daarmee in een breder zakelijk netwerk, ontmoetingen met heel veel ondernemers en inspirerende bijeenkomsten? Vul dan het aanmeldformulier in…

Scroll naar boven